Izborni štab GO SDA Gradačac održao je 27.10.2020. u službenim prostorijama stranke sastanak sa kandidatima za Gradsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima.

Na sastanku se između ostalog razgovaralo i o rezultatima aktivnog rada na terenu i mjesnim ograncima. Kandidati GO SDA Gradačac izrazito su zadovoljni reakcijama sugrađana, i uvjereni su u dobar izborni rezultat.

Predsjednik GO SDA Gradačac u svom obraćanju posebno je istakao značaj sloge i jedinstva unutar stranke, potrebe da kandidati sa liste stave naglasak na zajedništvo i dobar rezultat svih kandidata i stranke.

Nećemo dozvoliti malverzacije na izborima, krađe glasova, dopisivanja, lažiranja i falsifikovanja. To vam obećavam kao najodgovorniji među vama za izborni rezultat. Ima u našem gradu političkih opcija koje se u posljednje vrijeme bave samo onim što govori i radi SDA i njeni kandidati. To je dokaz naše snage a njihove slabosti. Neki govore ‘ima različitih struja unutar SDA’. To je dokaz naše širine, snage, brojnosti i kvaliteta. U velikim strankama kao što je Stranka demokratske akcije prirodno je imati različita mišljenja, neslaganja, pravo na vlastito mišljenje. U nekim drugim strankama, koje su stranke jednog lica to pravo nemate. Takve stranke fomirane su radi interesa jednog ili dva čovjeka. Svi ostali u takvim sredinama puko su sredstvo ostvarivanja interesa osnivača. 

Svi mi smo čvrsto uz Mustafu Šakića, i uvjereni smo u njegovu pobjedu. Riječ je o kandidatu sa najvećim političkim i poslovnim iskustvom u poređenju sa ostalim kandidatima, i ono najbitnije – riječ je o kandidatu sa najboljim izbornim programom i konkretnim projektnim prijedlozima i reformama za svoj grad i sugrađane”, istakao je između ostalog predsjednik GO SDA Gradačac Elvedin Hrnčić.

Izvor: SDA Gradačac