Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić razgovarali su u utorak o izvozu maline i jagodičastog voća sa prostora opštine Srebrenica, te o drugim privrednim temama bitnim za ovu lokalnu zajednicu.

“Srebrenica i Bratunac su najveći proizvođači maline i na ovaj način bi se pomoglo širokom krugu ljudi koji se bavi tom proizvodnjom”, izjavio je novinarima u Srebrenici Grujičić nakon sastanka sa ministrom Košarcem.

On je istakao da će se na ovom pitanju raditi narednih dana, te da se tokom susreta čulo dosta dobrih ideja koje mogu da pomognu proizvođačima malina.

Načelnik Opštine Srebrenica je napomenuo da je tokom susreta sa ministrom Košarcem bilo riječi i o fabrici “Srebreničanka”, jer postoji veliki interes kada je riječ o preradi krompira.

“Ministar je pitao u kojem je statusu i kako funkcioniše ta fabrika”, rekao je Grujičić, naglašavajući da ova fabrika predstavlja izuzetno značajan potencijal za čitavu Republiku Srpsku i za izvoz pomfrita, jer u ovom regionu ne postoji fabrika koja prerađuje krompir u pomfrit.

Grujičić je potvrdio da su na račun opštine Srebrenica legla sredstva u iznosu od 1,5 miliona KM kojim će biti realizovani ranije usaglašeni projekti, izražavajući zahvalnost ministru Košarcu i predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji.

(Biznis info)