U moru Covid – 19, krije se jedan poseban biser,jedna pozitivna priča koju vrijedi pročitati,podijeliti, priča u kojoj smo samo za pet dana hvala Allahu uspjele skupiti preko 1.500 KM za jednu majku! Naime, prošle sedmice u slučajnom razgovoru sa svojom prijateljicom Šejla Džaferović saznadoh da pomaže jednoj majci sa troje dječice koja živi kod Živinica. Upitah je iz znatiželje čega joj fali još, a ona mi reče “iskreno svega”.

Ponukana ajetom iz sure Nahl koji glasi: „I dobro činite, Allah zaista, voli one koji dobro čine,“ odlučih da joj se pridružim i pokušam dati svoj doprinos. Iskreno, u tu bitku zajedno smo krenule sa čistim nijjetom. Šejla mi je ispričala kakvo je stanje kod te majke, pa sam isti momenat sastavila jedan tekst i proslijedila nekim dragim insanima za koje sam bila sigurna da će rado pomoći. I nisam pogriješila. Tragajući za rješenjima, nafaka je sama dolazila.Tu majku je njena gazdarica našla na ulici sa troje djece od kojih jedno ima epilepsiju, jedno problema sa srcem i draga srca joj dala sprat kuće da stanuje.Pomagala joj je kad god je mogla, kao i neke komšinice, no svako od nas zna da uvijek postoji dušmana. Allahovom odredbom ona je se obratila Šejlinom babi, a nas dvije smo potom krenule za rješenjima. Njena najveća želja pored malo hrane je bila da joj riješimo kiriju koja je za jedan mjesec iznosila 200KM i da joj kupimo veš mašinu, da ne pere na ruke više.

Šejla je uzela kontakt njene gazdarice, kao i čovjeka koji se bavi prodajom drva i uglja.Nazvala ih je, objasnila situaciju i draga srca je njena gazdarica kiriju za novembar i decembar dala za 300KM, kao i čovjek koji se bavi prodajom ogreva, koji je od sebe halalio 10 vreća uglja, a mi smo od njega kupile njoj 3 metra drva iscijepanih i još 20 vreća uglja da im bude toplo, da se ne mrznu preko zime. Svakim danom stizale su kako uplate na račun, tako i paketi sa namirnica, paketi sa odjećom i obućom za sve. Bile smo jako sretne što nam je se toliko insana odazvalo na naš apel. Udružile smo snage i uspjele smo. Da, dobro ste pročitali, uspjele smo da toj majci riješimo kiriju za tri mjeseca, obezbjedimo da ima džeparac tako reći, kupimo veš mašinu da sačuva svoje ruke, riješimo dječaku i djevojčici užinu u školi, kupimo drva i ugalj da imaju preko zime i da osjete pravu toplinu doma.

Ovim putem, najiskrenije od srca želimo da se zahvalimo prije svega Gospodaru koji nam je omogućio sabura i snage da zajedničkim snagama ispunimo njene želje, potom svakom dobrom insanu kako iz našeg divnog grada Gradačca, tako i iz drugih gradova, ali i inostranstva koji nam je pomogao kako novčano, tako i u odjeći, obući, namirnicama, slatkišima. Ne postoje riječi zahvale, ne postoje riječi kojima bi se mogle iskazati sve emocije i osjećaji. Suze radnosnice na njihovim licima naša je pobjeda. Zadovoljstvo sa malo je skromnost, a skromnost je bogatstvo. Pravi vjernik u svemu se uzda u Allah dž.š. zadovoljan je svakom Allahovom odredbom. Hvala još jednom svima od srca stoji u objavi Medihe Kujraković na njenom facebook profilu.