S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja koronavirusa, JP  Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije  o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije  ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese):

KantonBesplatni brojE-mail adresa  
Srednjebosanski  kanton080 020 130info.edze@epbih.ba
Bosansko-podrinjski kanton080 020 131info.edsa@epbih.ba
Zeničko-dobojski kanton080 020 132info.edze@epbih.ba
Kanton Sarajevo080 020 133info.edsa@epbih.ba
Unsko-sanski kanton080 020 134info.edbi@epbih.ba
Tuzlanski kanton080 020 135info.edtz@epbih.ba
Hercegovačko-neretvanski kanton080 020 136info.edmo@epbih.ba

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda.

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec.

JP Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo kupci neće biti oštećeni, saopćeno je.

EPBiH

A.O. B1TV