Zbog povećanog broja upita u vezi sa načinima plaćanja računa za električnu energiju iz EPBiH obavijestili su da je pored šalterske naplate, korisnicima e-računa omogućeno plaćanje računa bez provizije i u bankama.

Naime, kako bi dodatno motivisali kupce na elektronsku dostavu i plaćanje računa, JP Elektroprivreda BiH je omogućila korisnicima e-računa plaćanje bez provizije putem usluga e-plaćanja u bankama:

BBI – e-režije

Raiffeisen bank – Režije na klik

Sberbank BH – ClickPay

Sparkasse bank – PLATI RAČUNe,

UniCredit Bank – e-uplatnica

Ziraat bank – e-Računi

”Ukoliko ste klijent neke od navedenih banaka, besplatnu prijavu na uslugu možete izvršiti putem mobilnog/internet bankarstva, a za registraciju je potreban samo broj računa za električnu energiju (referenca). Nakon uspješne registracije, po izdavanju mjesečnog računa za električnu energiju, EPBiH banci šalje iznos sa posljednjeg računa te banka priprema gotovu uplatnicu i postavlja je na korisnički nalog internet ili mobilnog bankarstva. U slučaju potrebe za korekcijama uplatnog iznosa, korisnicima je ostavljena i ta mogućnost. Plaćanje odobrava kupac kada on to želi.

EPBiH je preuzela na sebe plaćanje troškova provizije u ime kupca, tako da su ove transakcije besplatne za sve korisnike e-računa.

Nadamo se skoroj saradnji i sa drugim komercijalnim bankama u BiH, a u međuvremenu, najavljujemo i kartično plaćanje računa za električnu energiju putem HuHu aplikacije, u saradnji sa Mastercardom. Ova usluga će biti dostupna već od juna 2020. godine, a za više informacija pratite naš portal www.epbih.ba,” saopćili su iz EPBiH.

A.Osmičić