U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 286 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 15 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata registrovano je na području Tuzle, njih ukupno 10, dok su 3 slučaja evidentirana na području Lukavca, a po jedan slučaj u Gračanici i Doboj Istoku.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju nisu evidentirani novi smrtni ishodi. Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 272. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 42 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se šest osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 230 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 362. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.134 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 2.720 osoba. Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)