U tekstu objavljenom 25.3.2020. http://www.b1tv.ba/brcko-uhapsena-zena-koja-je-prekrsila-samoizolaciju-zatvoreno-pet-firmi-i-jedna-zgrada/ objavili smo netačnu informaciju da je poslovnica Addiko banke zatvorena.

Dobili smo dopis od banke i kao što možete vidjeti u zapisniku u prilogu, Inspektorat je naredio dezinfekciju i odlazak zaposlenika koji su bili u poslovnici u trenutku posjete zaražene klijentice.

Addiko banka je, pored redovnih mjera zaštite, odmah istu noć provela propisane mjere, tj. izvršila vanrednu dezinfekciju prostora poslovnice, a zaposlenici su otišli u samoizolaciju.

Obzirom da je banka već ranije formirala rezervne timove upravo za ovakve i slične slučajeve, drugi tim zaposlenika je jutros dočekao klijente u poslovnici.

Poslovnica je juče radila prema radnom vremenu kao i prethodnih dana, uz provođenje svih propisanih zaštitnih mjera, koje su konstatovane i od strane Inspektorata prilikom kontrole.

Dakle, poslovnica Addiko banke radi i nastavit će raditi u skladu sa preporukama i regulativom nadležnih institucija, te svojom poslovnom strategijom.

Zapisnik možete pogledati ispod.