Ovaj komitet će, tokom dvodnevnog zasjedanja, razmotriti izvještaj o uticaju pandemije virusa korona na obrazovanje i kulturu.

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Edita Đapo učestvovat će danas na video sastanku Komiteta PSVE za kulturu, nauku, obrazovanje i medije.

Kako je najavljeno, ovaj komitet će, tokom dvodnevnog zasjedanja, razmotriti izvještaj o uticaju pandemije virusa korona na obrazovanje i kulturu.

Članovi Komiteta razmotrit će i izvještaj o temi “Kontrola komunikacije putem društvenih mreža – prijetnja medijskom pluralizmu, slobodi informacija i ljudskom dostojanstvu”, kao i izvještaj o temi “Sloboda medija, povjerenje javnosti i pravo ljudi da znaju”.

Drugog dana online sastanka Komiteta PSVE za kulturu, nauku, obrazovanje i medije bit će održano i saslušanje o temi “Upravljanje fudbalom – posao i vrijednosti”. Na saslušanju se očekuje i učešče predstavnika FIFA, UEFA, kao i predstavnika evropskih fudbalskih liga, organizacija i navijača, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(Dnevni avaz)