Bicklistički klub „Bike tour“ iz Lukavca organizator je 12.biciklističko rekreativno-turističkog maratona „Stazama bosanskih kraljeva“ koji će ove godine biti održan na području općine Konjic. Riječ je o jedinstvenoj turističkoj manifestaciji koja od 2009.godine promovira prirodne ljepote, turističke potencijalne, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti kroz razvoj brdskog biciklizma u BiH.

Ovogodišnja manifestacija, koja počinje danas i trajat će do ponedjeljka, u cjelosti će biti održana na području Konjica, Boračkog jezera i Glavatičeva.

– Maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ je do sada održan u više od 30 gradova i općina u BiH. Ove godine, prvi put će samo jedan grad biti domaćin, a to je Konjic, zato što ovaj grad ima prekrasne predjele, turističke potencijale i resure koje želimo da prezentiramo – kazao je predsjednik BK „Bike Tour“ Nedim Zejnilović.

U okviru programskih aktivnosti danas će bit će održana i prva gradska biciklijada u Konjicu.

– Pozivamo sve bicikliste da učestvuju u našoj prvoj biciklijadi koja počinje u 16 sati sa Trga državnosti Alija Izetbegović. Planiramo da obiđemo najatraktivnije dijelove grada i da nam završnica bude na Kamenoj ćupriji, odakle će onda u 17 sati startati i 12.maraton „Stazama bosanskih kraljeva“- kazao je u ime organizatora biciklijade Elvir Macić. (avaz.ba)