Organizacija demobiliziranih boraca Armije RBiH općine Srebrenica, u suradnji s Udruženjem Drina Srebrenica, i ove godine, po treći put, organizira Marš mira Srebrenica – Vukovar.

Kako je priopćeno iz te organizacije, ideja za Marš mira Srebrenica–Vukovar proistekla je kao moralna obveza preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice, s obzirom na činjenicu da, već nekoliko godina, u obilježavanju godišnjica genocida nad Bošnjacima iz Srebrenice sudjeluju građani Vukovara i drugih gradova iz Republike Hrvatske, koji svojim sudjelovanjem u Maršu mira Nezuk-Potočari te drugim aktivnostima odavaju počast žrtvama genocida iz Srebrenice.

Cilj Marša mira Srebrenica-Vukovar jest odavanje počasti žrtvama Vukovara, žrtvama genocida iz Srebrenice te ostalim nevino ubijenim žrtvama, s porukom da se zločini više nikada, nigdje i nikome ne ponove – navode organizatori.

Planirano je da sudionici Marša mira i ove godine za sedam dana pređu oko 340 kilometara od Srebrenice do Vukovara.

Polazak je danas iz Memorijalnog centra Potočari, a dolazak sudionika Marša mira u Vukovar planiran je za ponedjeljak, 18. studenog.

Planirana ruta pješačenja za sudionike Marša mira je: Potočari-Konjević Polje-Liplje-Nezuk-Kalesija-Tojšici-Tuzla-Ormanica-Gradačac-Šamac-Slavonski Šamac – Cerna- Andrijaševci-Rokovci-Vinkovci-Nuštar–Vukovar, a bit će oko 30 sudionika.

Izvor:BHRT