Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić je u petak 29.11. zvanično najavio početak manifestacije „Čari zime“ u Brčko distriktu BiH koja će se održavati na Trgu mladih od 2. decembra do kraja januara 2020. godine.

„Riječ je o manifestaciji koja već sada privlači veliku pažnju i interes naših građana i ima za cilj da obogati ukupnu turističku ponudu grada tokom zimskog perioda, a naročito tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Na Trgu mladih bit će postavljene drvene kućice s izložbenim i prodajnim programom u duhu same manifestacije. Prateći sadržaj ove manifestacije je i otvaranje klizališta na Blatuši koje će biti u upotrebi za petnaestak dana, a planirano je i održavanje novogodišnjeg koncerta na gradskom trgu. Izvođač će uskoro biti odabran“, rekao je Milić.

On je istakao da će program biti objavljivan svake sedmice te pozvao sve firme, nevladine organizacije i udruženja kao i građane koji žele da uzmu učešća u kreiranju programa same manifestacije da se prijave na još uvijek otvoren javni poziv.

„Manifestacija će biti otvorena svakim danom od 17 do 21 sat. Na bini koja će biti postavljena bit će upriličen i muzički program kao i program za najmlađe“, rekao je Milić. Već naredne sedmice, od 6. do 8. decembra, planiran je bogat program za najmlađe. U organizaciji Udruženja „Mali princ“ bit će organizovano druženje i fotografisanje sa Djedom Mrazom, zimski fotostudio, kreativne radionice, likovne radionice, dječija novogodišnja predstava.

„Ovo je pozivnica svima da se uključe u sam program, ali i da posjete manifestaciju u naredna dva mjeseca. Nastojat ćemo da ona postane tradicionalna i da u dogovoru s ostalim nadležnima u Brčkom ovu manifestaciju od naredne godine predamo Službi za turizam“, rekao je Milić.

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je za sve uzraste koji će u periodu od 17.00 do 21.00 sat uz niz radionica za najmlađe, muzički program, prezentaciju proizvoda firmi, nevladinih organizacija i udruženja imati priliku da uživaju u duhu praznika.

Svi zainteresovani za učešće u manifestaciji „Čari zime u Brčko distriktu BiH” mogu se prijaviti na link:

www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/objavljen-poziv-za-prijavu-firmi-i-udruzenja-za-manifestaciju-cari-zime-u-brckom.

Detaljni program i aktuelne informacije možete da pratite na službenoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram na sljedećim linkovima:

www.facebook.com/carizime

www.instagram.com/carizime