U periodu od 27.07. do 01.08.2021. godine u Neumu se održava karate seminar za polagače majstorskih zvanja i seminar za perspektivne takmičare. 

Na seminaru je učestvovalo oko 80 kandidata koji su usavršavali program rada za majstorska zvanja među kojima su bili i članovi kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac. 

Pored usavršavanja programa rada za majstorska zvanja određen broj takmičara je pozvan na pripreme perspektivnih među kojima je i Sadin Mulahalilović, osvajač Svjetskog kupa koji takođe dolazi iz kluba borilačkih sportova Zmaj iz Gradačca. 

31.07.2021. godine u sklopu seminara u Neumu je održano  i polaganje za viša majstorska zvanja a za zvanje majstora karatea Crni pojas.

1.DAN položile su:

Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić. 

Posebno izdvojiti treba da je glavni trener kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac, Asmir Jahić položio za majstora karatea Crni pojas 5. DAN i time još jednom napravio historaki korak i veliki napredak kada je u pitanju karate sport u Gradačcu koji egzistira od 1971 godine. 

“Posebna čast i zadovoljstvo je biti među rijetkim karatistima u Bosni i Hercegovini koji imaju tako visoko zvanje u karate sportu i ovo je dodatna motivacija za još bolji napredak”, rekao je Asmir Jahić 

Bitno je istaknuti da tokom priprema na seminaru kao i na samom polaganju riječi hvale za kvalitetan rad i dobru formu su dobile Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić. 

U periodu od 02.08. do 08.08. dva člana iz kluba borilačkih sportova ZMAJ Gradačac, Sadin Mulahalilović i Esma Pašalić su pozvani na  pripreme  karate reprezentacije Bosne i Hercegovine a u svrhu što kvalitetnije pripreme za odlazak  na Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, sredinom avgusta ove godine.