BiH je savladala Kazahstan u Nur Sultanu sa 2:0, a izabranici Ivajla Peteva su jučer stigli u Lavov i i već su obavili prvi trening uoči narednog duela sa Ukrajinom.

Ekipu su u ovom ukrajinskom gradu dočekali saigrači koji zbog neizdavanja viza nisu putovali u Kazahstan, Dennis Hadžikadunić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dario Đumić.

Kao što je uobičajeno dan nakon utakmice, igrači sa većom minutažom su odradili trening oporavka u hotelu, dok su ostali reprezentativci radili punim intenzitetom na stadionu FK Karpati.

Jedan od igrača koji su zbog vize ostali u Sarajevu Đumić sretan je što je ponovo na okupljanju reprezentacije:

„Trenirali smo u Sarajevu kako bismo održali formu, ali sve je to bilo nekako neobično. Nismo očekivali da ćemo se naći u takvoj situaciji. Neobično je bilo i što smo morali iz hotela da posmatramo utakmicu, ali smo presretni zbog pobjede. Međutim, sve je to iza nas”, govori Dario i dodaje:

“Mi smo sad skoncentrisani na pripreme za meč sa Ukrajinom. To je odlična ekipa i pred nama je težak meč, ali vjerujem da možemo doći do bodova. Meni je drago što sam nakon dužeg vremena ponovo pozvan u A tim, velika je čast biti dio nacionalnog tima.“

Utakmica Ukrajina – BiH igra se 12. oktobra od 20:45 sati, a glavni sudija je Felix Zwayer iz Njemačke.

Izvor: Reprezentacija.ba