Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05:30 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 05:30 sati saobraćaj je kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj plovini dana širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

 BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Uz svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće povoljnije biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. U poslijepodnevnim i večernjim satima, mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 19°C. Tokom dana djelimično oblačno sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka od 26°C. U večernjim satima moguća kiša.

Vatrogasna jedinica u protekla 24 sata nije imala intervencija gašenja požara.

Hitna služba evidentirala je 88 pacijenata.

Policijska stanica zabilježila je 1 krivično djelo.

BRČKO:

Policijska stanica evidentirala je jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju.

Urgentni centar zabilježio je 59 pacijenata, rođene su 2 djevojčice i 2 dječaka, a 5 lica je preminulo.

A.Osmičić